Αγορά Χρυσού

Από 1980…

Συχνές ερωτήσεις

Τι αντικείμενα δέχεστε προς αγορά;

Η GOLD-GOLD δέχεται κοσμήματα και αντικείμενα από χρυσό ή ασήμι, παλλάδιο ή πλατίνα, επώνυμα ρολόγια, λίρες, χρυσά νομίσματα και πολύτιμους λίθους σε άδετη μορφή ή δεμένους σε κόσμημα. Στόχος μας είναι η τίμια αγορά ή ενεχυρίαση των αγαπημένων σας αντικειμένων.

Οι τιμές που αναγράφονται επιβαρύνονται με ειδικό φόρο;

Όλες οι τιμές αγοράς, που αναγράφονται στο site της Κεντρικής Αγοράς Χρυσού επιβαρύνονται με χαρτόσημο 3,6%.

Πως μπορώ να διασφαλίσω το σωστό ζύγισμα του αντικειμένου;

Στην GOLD-GOLD διαθέτουμε μόνο πιστοποιημένες ζυγαριές με το πράσινο (Μ), βάσει των προδιαγραφών του Υπουργείου. Στόχος είναι να υπάρχει ακρίβεια στο ζύγισμα, για να εξασφαλιστούν τόσο οι πελάτες μας όσο και εμείς ως Εταιρεία. Οποιοσδήποτε πελάτης μπορεί να ζητήσει να ελέγξει τη ζυγαριά μας!

Τα κοσμήματα αγοράζονται σε τιμές χρυσού ή κοσμήματος;

Τα κριτήρια αξιολόγησης και εκτίμησης των κοσμημάτων ως κόσμημα ή ως χρυσό καθορίζουν και την τιμή. Βάσει των παρακάτω κριτηρίων αποφασίζουμε αν το κόσμημα θα αγοραστεί στην τιμή κοσμήματος ή στην τιμή χρυσού.

  • Η αισθητική και ο σχεδιασμός
  • Το βάρος σε χρυσό
  • Η χρονολογία κατασκευής
  • Οι πολύτιμοι (ή μη) λίθοι που μπορεί να έχει πάνω
  • Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόσμημα
  • Ο σχεδιαστής και κατασκευαστής
  • Το χρώμα του μετάλλου
  • Η περιεκτικότητα του μετάλλου (καράτια)
Τι γίνεται με τις πέτρες που έχουν πάνω τα κοσμήματα;

Η GOLD-GOLD δέχεται πολύτιμους λίθους σε άδετη ή μη, μορφή. Αν είναι δεμένοι σε κόσμημα, τότε αγοράζουμε το κόσμημα για τη συνολική αξία του προσθέτοντας την τιμή των πολύτιμων λίθων. Αν όχι, εκτιμώνται ξεχωριστά από τους εξειδικευμένους και έμπειρους γεμολόγους (εκτιμητές που παρακολουθούν τις διεθνείς τιμές των πολύτιμων λίθων) μας.

Πόσα καράτια είναι το αντικείμενο μου / Πως μπορώ να επιβεβαιώσω την δική σας εκτίμηση;

Η εκτίμηση σ’ εμάς γίνεται με φασματογράφο SKYRAY EDX 3000. Ο συγκεκριμένος φασματογράφος δίνει τη δυνατότητα να βρίσκουμε άμεσα πόσα καράτια είναι ο χρυσός ενός κοσμήματος ή αντικειμένου. Το EDX 3000 είναι εφοδιασμένο με έναν αποτελεσματικό και πρακτικό αναλογικό μετρητή, ο οποίος παρέχει μετρήσεις για τη σύνθεση των πολύτιμων μετάλλων. Τα μετρήσιμα στοιχεία, για να γνωρίζετε, είναι χρυσός, ασήμι, χαλκός, πλατίνα και παλλάδιο. Η ακρίβεια μέτρησης φτάνει το 0,5% – 1%. Στο τέλος της εκτίμησης παρέχουμε δωρεάν την εκτύπωση της ανάλυσης του φασματογράφου.

Υπάρχει εχεμύθεια στις συναλλαγές με τον πελάτη;

Η GOLD-GOLD δραστηριοποιείται στον κλάδο της χρυσοχοΐας από το 1980. Έχει μάθει να σέβεται το κόσμημα και να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε συναλλαγή με υπευθυνότητα, συνέπεια, αξιοπιστία και απόλυτη εχεμύθεια.